h1

Namnförslag…

mars 26, 2009

liten-webbis

Det droppar in namnförslag överallt, både på bloggen, via MSN och SMS från nära och kära, vänner och bekanta. Vilken spänning det blir! 🙂

Här är en hel del förslag som kommit in:

Max, Leo, Love, Edvin (lite som ”Litens” Farfarsfar), Albin, Elias (en bekant har varianten Lias), Milo, Olle, Hugo, Noel, Kevin (tycker ju Farmor som är Mormor till en Robin), Hannes, Sebastian (har kusinen Robin som andranamn men är ledigt att ta ändå), Simon, Axel, Daniel (heter en kusin till Micke & Faster Maria, men han är vuxen så det spelar nog ingen roll), Ozzy, David, Tim, Elton, Elvin, Leo, Viktor, Charlie och Wilmer…

Ja även lite skämtsamt kom ju John in men det passar verkligen inte till efternamnet. Och ”Fimpen” är nog inget trevligt öknamn precis. Namnförslaget bör ju även passa efternamnet, efter ”Litens” pappa och förmodligen väljer dom Mikael som andranamn kan jag tänka. Men å andra sidan återstår det ju att se, det kan ju bli något helt annat.

Det vet jag själv med erfarenhet då min son kallades ”Alexander” i magen i nästan nio månader och när han kom var han absolut ingen ”Alexander”, utan en Robin. Namnet var väldigt ovanligt då, särskilt i Skellefteå där han föddes. Men efter flytten 2002 insåg vi att Robin är nog ett av de vanligaste namnen för barn i hans ålder i den här stan.

Det skojades under graviditeten om att de skulle om de fick en pojke döpa honom till Wilhelm, Leif, Kurt eller Börje. 😉 Efter pappor, grannar och en plastpappa omkring dem, men jag tror dom blev nedröstade 🙂 Ja isåfall kan jag ju tipsa om vårt släktnamn herr Karlixtus sedan någon gång på 1800-talet då vi har en förfader vid det namnet. Släktforskning ger överraskningar minsann. Jag släktforskade för många år sedan och fann detta underliga, udda men charmiga namn… 😉

Och som jag påpekat för Micke och Annelie, det är ingen brådska med namn på en gång, det får ta sin tid att välja eftersom det är ett livslångt val de gör. Vi är nog säkra på att det blir ett fint namn på en fin kille till slut. Men fortsätt gärna lämna hälsningar, namnförslag och kommentarer. Det är ibland inspirerande att höra namn man kanske aldrig tänkt på förut. Eller varianter av likljudande namn.

Jag hade verkligen velat prata med den nya familjen idag men det har tydligen varit omöjligt att nå dem då de varit nedringda idag samt att man tänker på att dom måste få vila. Dom är ju säkert trötta, stackarna! Själv ser jag nästan i kors av trötthet då jag knappt alls sovit inatt och bara gått omkring hemma med dem i tankarna hela dagen…

Men imorgon kommer dom hem. Vi längtar så! Hoppas dom får lite lugn och ro innan dom blir påhälsade och nedringda hemma!

// Maria, den otroligt stolta fastern 🙂

3 kommentarer

 1. Kul att läsa alla namnförslag! Man kanske får användning för något själv i framtiden 😉 Lillplutten är verkligen väldigt SÖT! Jag drömde om dig inatt, att du stod i mitt kök med goda nyheter och jag brukar ofta ha rätt! 🙂 Kram på dig!


 2. God morgon lilla familjen!
  Hoppas att ni har fått sova i natt.
  Han ser ut som en Daniel, faktiskt.
  Jimmy är också ett fint namn, eller hur?
  Snart får jag krama om gullungen.
  Skynda er hem för farmor är på väg…


 3. Jag funderade också på Timmy, en kombo av Tim och Jimmy…det liknar ju Jimmy 🙂

  Jag hoppas lilla familjen fått sova nånting för dom stackarna blir nog invaderade ihelgen och ska samtidigt vänja sej vid vaknätter!

  Ja godmorgon förresten 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: