h1

Svinigt förkyld…

september 9, 2009

…men hur vet man när och OM man bör ringa sjukvården för oron över svininfluensa? Nejdå, inte för att jag tror vi har det här i vår lilla stad! Än! Men OM om fanns, när vore för tidigt och när vore för sent? Tänker på den stackars 34-åringen som dog, han som ringt sjukvården och ombads ta några alvedom och vila hemma, han vars pappa sedan ringde och sa att han var riktigt akut sjuk…men då var det redan försent… 34-åringen avled! Så när är det läge att ringa i dessa pandemi-tider? Har vi någon information om sådant? Och vaccinet alla talar om, vissa prioriteras (som gravida och dem vars hälsa äventyras) när får vi informationen?  Och sen då, vilka får och vilka får inte? Tar Du några försiktighetsåtgärder på grund av svininfluensan???

Doctor and Stethoscope by Suat Eman FreeDigitalPhotos Net

Jag är sjuuuk – idag både febrig, nysig, hostig, hängig, tröttig, kraxig, snurrig och har ont i hela kroppen! Men jag är ändå vid gott mod och kurerar med thé, honung, vitaminer, juice, nässpray, vila och filmer. Fast rastlös som jag är så har vi målat taket i det blivande relaxrummet, rivit gammal tapet och spacklat i lilltoan och nu har jag lovat att måla några dörrkarmar men det får vänta för jag längtar ut – så Anneli Ö kommer förbi efter hon slutat jobbet vid 15-tiden så ska vi dra iväg på stan en liten sväng. Hon ville ta en tjejrunda!

Ska försöka att inte smitta ner henne, det blir inga kramar! Det blir skönt med lite tjejsnack och nån kopp kaffe.

Skönt att komma ut, har ju knappt varit ut på veckor så jag är så less och så rastlös nu. Annars klättrar jag på väggarna snart och då får man nog sätta på mej en såndär konstig bakvänd tröja… 😉

Och det är klart att man längtar till semestern lite extra nu. Solen sken ett tag på förmiddagen men nu blev det lite mulet. Men så länge det inte regnar och är relativt varmt så klarar man sej. 17 grader ute står termometern på just nu. Helt okej. Ja just ja, pappa och Lena är i Tunisien – och mamma åker med Kurt till Kreta. Och Robin är hemkommen från Portugal. Lyllos!

Sticky Note by Suat Eman FreeDigitalPhotos Net

Har så mycket uppslag för blogginlägg när man ligger i soffan och vilar, men sedan när man ska skriva kommer man inte ihåg! Får nog skriva ner lite stödord på papper haha… Och nu får Ni läsare ta Er i kragen och kommentera bättre och oftare. Har runt 200 dagliga läsare och bara 2-5 kommentarer om dagen! Fyy! =) Jag vet ju att många följer bloggen hela tiden, och jag ser statistiken när jag loggar in! Kanske vi skulle följa Anna’s & Krister’s exempel med någon omröstning av något slag?? =) Vad tycker Ni?

Ha en underbar dag! =)

Foton: Suat Eman FreeDigitalPhotos Net

Photos: Suat Eman FreeDigitalPhotos Net

8 kommentarer

 1. Visst är det trist när man ser att man har ett stort besökarantal varje dag, och somliga som verkar ha för vana att klicka in på ens sida flera gånger per dag utan att lämna ett endaste spår.
  Kanske föredrar folk att smyga omkring i cybergräset, men varför?
  Röstningar och sånt är ett roligt inslag i bloggar, men för egen del genererade det inte en endaste röst av ”smygarna” =/


  • Ahhh, nu kan jag andas ut, tur jag/vi inte ansågs vara en av smygarna 😉 Vi försöker ju kommentera ibland 🙂 Jag klickar in på vännernas bloggar ett flertal gånger per dag om jag har tid att sitta vid datorn och så snart det kommit nåt nytt så läser jag. Kommenterar kanske inte varje gång, men dock ändå. Man behöver ju inte lämna efternamn, adress och allt bara för att man kommenterar så vad är dom rädda för? Att ha en åsikt? =)


 2. Vad tråkigt att du är sjuk! Visst är det svårt att veta när/om man ska ringa? Själv hade jag ringt om jag fick feber och ont i lungorna men jag är ju gravid. Jag vet inte om man vill ha det där vacinet som knappt hunnit testas. Jag vet i alla fall att jag kommer stänga in mig med bebisen den första tiden men det är inte roligt. Hoppas du mår bättre snart! Jag har hört att det ska bli kallt uppe i norr så fram med vintermössan 🙂


  • Jo feber har jag, till och från dock. Igår hade jag 38,7 som mest, var riktigt matt då. Men jag har läst på lite, man kan ha andningssvårigheter, diarré/kräkningar och blå läppar också och det har ju iallafall inte jag. Inte för att jag trodde jag hade H1N1 heller 🙂 Men jag bara tänkte ”tänk OM man hade symptomen…” Kallt i norr? Inte på vår karta iallafall, såvida Du inte menar att 16-18 grader är kallt? 😉 Ofta på TV säger dom Västa Götaland, Södra Svealand och NORRLAND… men Norrland är ju jättestort, dom drar ofta alla Norrlänningar över en kam, i ett enda svep…men det skiljer massor på väder i hela Norrland liksom… Uppe i norr är för oss uppe i Kiruna typ och det är låååångt upp för oss i ”sörlänningarnas” mått mätt, Ni kommer nästan till Schweiz med dom måtten söderut 😉


 3. Jag orkar inte bry mig om bloggen just nu, så den får stå tom.

  Svinis är inte värre än en vanlig influensa, det är bara media som blåst upp det till något större än det är. Men självklart blir en del sjukare än andra.


  • Ja jag kan tänka mej att media haussar upp allting, absolut. Men tänk OM…hur vet man då när man ska ringa…OM det vore allvarligt… Nej jag har bara en vanlig flunsa jag.

   Du har ju en så fin blogg, även om man inte skriver där så ofta så kan ju inläggen stå kvar…det var ju jättefina foton! Jag har en annan blogg jag inte skrivit på sedan i maj, men det får vara så tills jag känner för att skriva igen, allt annat står kvar… Fortsätt lägga ut Dina fina foton, jag gillar dom skarpt!!! Jag förstår om man inte har ork, tid eller lust, det är helt okej. Men jag vill att Du ska veta att jag gillar Din blogg ändå 😀 Kram på Dej!


 4. aj aj då! 😦 krya på dig! =) svar: nej inte min smak =)


  • Tack Kusin! Värst vad Du var kräsen då? Hihi. Nejdå, jag skojar. Men det var ju värt att höra sej för om det kunde vara nåt för Dej hihi. Har Du andra söta singelvänner att bussa på honom så gör det hihi. =)Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: