h1

Slut som artist…

januari 20, 2010

…ja det har vi, iallafall jag, varit efter vår långweekend i Budapest!

Värk och trötthet har haft övertaget sedan vi kom hem. Jag har känt mej vimsig, yr och konstig i kroppen, vet inte om man håller på att bli sjuk. Jag har ännu inte hunnit blogga om vår resa men det kommer en massa roligt att läsa med både bilder och videoklipp från Ungern.

Igår ”mannekängade” jag för Pelle och frågade vilka kläder jag skulle ta med till Thailand och det är kul när han kan säga vad han tycker. Vi packade varsin resväska med kläder, det är nu iallafall till hälften klart. Och idag är det en vecka kvar…

Idag har jag iallafall gjort en del ärenden på stan, varit på banken och växlat pengar till thailändska baht samt aktiverat mitt VISA 2-kort som jag hade fått i brevlådan i fredags (men då var vi ju i Budapest). VISA 2 är att rekommendera för dem som reser, det kostar 50 kr per år men man får 12 fria uttag i utlandet i bankomaterna och vill man ta ut fler än 12 uttag per år kostar det endast 10 kr per uttag. Jämfört med 35 kr per uttag med ett vanligt VISA-kort. Det gick snabbt att få VISA 2 och Pelle fick även sitt nya VISA-kort som ersätter det gamla som försvann i bensinautomaten innan vår Budapestresa.

Sedan har jag varit på stan och handlat saker till resan och dessutom gjort ett bra fynd. Nämligen en ny kamera, inte nu en Systemkamera som jag vill ha, utan en mera praktisk och ”braig” semesterkamera i pocketformOch jag är SÅ glad. Den ska gå varm och provas denna vecka innan vi åker till Thailand. Åh, det känns så bra! Fick ett bra pris och köpte även bra tillbehör samt min JOBI Gorillapod som jag beställt. Kameran har vunnit tester så den ska nog vara bra och jag har kollat YouTube som visar många bra tester.

Väntar med Systemkameran det eftersom jag sparar till en riktigt bra en, har hittat en jag verkligen vill ha. Och smakar det så kostar det.

 

Jag har varit till min bror, brorson och svägerska med presenterna till Tim och druckit kaffe, busat och matat välling…medans Pelle var på rep. Robin har också fått en present från Budapest. (Bilderna är klickbara till större storlek).

Foton från Ungerns huvudstad Budapest kommer inom kort på Pixbox och några även här på bloggen. Så snart jag orkar.

Imorgon har jag haft körkortet i två veckor. Men det känns fortfarande overkligt att jag faktiskt har tagit det. Eller körkort och körkort, jag har ett körkortsintyg tills jag får plastkortet. Det tänker jag skicka in foto och intyg till, först efter Thailandresan. Vår vän Jocke H tyckte att vi behöver två bilar nu men det går faktiskt bra att Pelle kör till jobbet på morgnarna och jag har bilen halva dagen (eftermiddagar) efter hans lunch. Att jag skjutsar honom på rep med bandet och sånt. Jag tror inte vi behöver en till bil i nuläget och förresten kunde det vara billigare med en EU-moppe på sommaren. Pelle har bilen och jag kör moppe haha. Eller tvärtom. Vilket som. Jag har förvisso aldrig kört moped men jag får väl lära mej, som allting annat. Såg förresten idag att det snart är tio år sedan jag tog skoterkörkortet! Den 28 mars blir det tio år! Vad tiden går fort!!!

Nä nu blir det paus från datorn…

Foton: Copyright StudioMaya (Mina Egna Foton) Man får EJ använda mina foton utan mitt tillstånd.
Photos: Copyright StudioMaya (My Own Photos) My photos may NOT be used without my permission.

6 kommentarer

 1. Vad kul att du gjort ett fynd, grattis! Skönt att ha en smidig kamera när man reser! Köpte en digitalkamera (min första) när vi skulle till Turkiet första ggn. Den minsta som fanns på marknaden, liten som ett kreditkort nästan och ryms lätt i fickan. 1.3 mpx. Inte så pjåkigt för 6.5 år sen, mycket har hänt på kamerafronten på dessa år!


  • Tack 🙂 Ja det är skönt med en sånhär kamera på resa, kanske skulle ha köpt den redan innan Budapestresan men… Jag tänker för länge, det hinner komma ut nya modeller haha! Min första digitalkamera hade 2 mpix så visst är det stor skillnad och visst går tekniken framåt, nästan FÖR fort. En kamera är ju nästan begagnad och ”ute” redan efter ett halvår… Och nu har man 12 mpix, det känns ju i vart fall bättre och roligare!


 2. Tim tackar så mycket för presenterna! 🙂 Kommer bli sååå tjusig i tröjan,bara han växer i den 😀 Undervattenskameran är nog en sån vi hade va? Eller kanske efterföljaren…Var OTROLIGT noga med att hålla kameran still då du fotar utan blixt!! Det var därför vi gjorde oss av med den,den sabbade dom flesta förlossningsbilder och BB bilder på Tim! 😦 Uruselt av Olympus!! Nä,tacka vet jag Nikon!!


  • Vassego! Hoppas tröjan passar isommar iallafall. Vi ska se vad vi hittar i Thailand till honom också 🙂

   Jag vet inte om jag alls såg den kameran Ni hade så jag kan inte kommentera vilken det var. Den här har iallafall dubbla skakminne och jag har inte känt att det varit problem hittills. Och jag har ju skaffat en Gorillapod just för att få ännu bättre stabilitet. Kameran är vattentät, stötsäker, frystålig, dubbla skakminne, 12 mpix, roliga inställningar och har wide angle både på foto och filmning. Den har genomgått bra tester så jag vill nog lita på det. Ett test hade dom tvättat kameran i tvättmaskin på 40 grader och det klarade den, inte för att jag vill försöka mej på det men…hehehe 😀 Nikon har inga bra vattentäta stötsäkra kompaktkameror precis (vad jag vet). Det är väl mest systemkameror dom pysslar med, och visst – hade jag pengar hade jag nog köpt en Nikon Systemkamera! Sen är det inte alltid man hittar det man vill ha här i stan så utbudet blir litet, hade velat ha den turkosa färgen men dom hade bara den röda t.ex. Och bra pris fick jag så jag klagar inte 🙂


   • Det var den Turkosa vi hade! 🙂
    *kram*


 3. […] bästa fynd blev en födelsedagspresent av Pelle, nämligen en ny undervattenskamera. Min förra undervattenskamera som jag köpte till vår förra Thailandresa fungerade ju bara två av tre veckor. Den lämnades in […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: