h1

Trädet som växer…

mars 5, 2010

Igårkväll satt jag sent och jobbade på släktträdet. Släktforskning har alltid intresserat mej, redan som 15-åring sökte jag personer i släkten att intervjua och försöka ta reda på anfäder till mej. Sedan tog det stopp för det började kosta pengar att söka utomlands (pengar som man inte hade som tonåring) och på vissa håll tog det stopp, jag visste inte hur jag skulle gå tillväga helt enkelt.

Idag finns ju databaser och kyrkböcker på Internet i viss mån så det känns lite lättare. Men jag skulle gärna vilja plocka fram mina gamla handskrivna ansedlar på min släkt från tidigare släktforskning, dom finns nedpackade nånstans och jag vet inte ens var jag ska söka. Så det får vara. Jag har iallafall fyllt i vad jag vet och kan, fick stor hjälp av mina småkusiners/tremänningars pappa Kjell (min pappas kusin) att fylla i på Farfars sida och det är jag mycket tacksam för.

Just nu ligger jag som längst bak på år 1674 och det känns jättespännande! Farfars Morfars Farfars Farfar – A* Davidsson , d.v.s. 8 generationer bakåt om jag räknat rätt. Jag har också funnit både roliga och vackra förnamn och efternamn i vårt släktled. Kanske nåt att tänka på när Pelle och jag inte kommer överens om vad vi båda ska heta i efternamn OM vi gifter oss nån gång…?? Kanske vi ska ta något efternamn från släktledet istället?

Bilder: www.lindqvist.com/bygg-ditt-eget-slakttrad & http://www.Geni.com

Pictures: www.lindqvist.com/bygg-ditt-eget-slakttrad & http://www.Geni.com

5 kommentarer

  1. Intressant! Jag läser just nu om härstamningslinjer och antropologiska släktdiagram där män betecknas med en triangel, kvinnan med en cirkel, avliden får ett streck över osv. Ganska kul med alla symboler som visar vem som var gift, skild, halvsyskon osv. =)


    • Vad roligt 🙂 Jag har hittills bara sökt fäder och mödrar med barn i rakt nedstigande led. Men inte plockat fram syskon i släktträdet och deras familjer. Inte heller frånskilda, halvsyskon och annat. Jag har förmodligen släkt i Amerika, England, Finland och Sverige som det ser ut nu. Det är så spännande!


  2. Åh vad spännande med släkt forskning jag skulle också behöva göra sånt, jag kan absolut ingenting om mina släktingar varken på mammas eller pappas sida är först nu jag börjar få lite kontakt med några kusin.. Det är lite trist 😦 Är det svårt med släktforskning? 🙂 jag vet inte alls hur man gör.


    • Ja det är faktiskt väldigt spännande med släktforskning! Och roligt när man får kontakt med släkten igen. Det kan vara både svårt och lätt, allt beror på hur och var man måste söka. Ibland kan det även kosta pengar. Tur är att dett finns mycket hjälp på nätet och mycket information där numera. Förr fick man leta i kyrkböcker och annat. Jag har ju påbörjat en hel del av släktträdet, på Din pappas sida (min farbror), Din pappa och Dej så om Du vill kan jag bjuda in Dej så Du får se och lägga upp fortsättning, om Dej och Din familj. Ja Din mamma finns där också förstås, men inte hennes föräldrar o.s.v. Alla syskon har jag inte hunnit lägga in, som Farmor Hannas syskon t.ex. Men det kommer. Jag kan hjälpa Dej om Du behöver hjälp, kan inte allt själv än, men det jag vet kan jag hjälpa till med 🙂 *Kram*


      • Ja det vore jätte snällt om du kunde bjuda in mig, spännande 🙂 vi är ju faktiskt en rätt stor släkt och jag vet bara om kanske 10 kusiner det är synd skulle vara kul att få ändring på det 🙂Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: