h1

Gräsänka!

april 20, 2010

Ja jag är ju gräsänka varje vår- och höstrusch i några veckor då Pelle har övertid. Ja inte 100% kanske, han sover ju hemma min käre sambo. Men vaken tid träffas vi kanske max 2 timmar varje dag. Förutom de 10 min jag skjutsar honom till jobbet på morgonen förstås, så jag får ha bilen hela dagar. Man hinner inte alltid prata så mycket med varandra dessa dagar, när han kommer hem så är han dödstrött, han ska ju byta om, duscha, kanske äta nåt och sådär. Ofta somnar han i soffan eller lägger sej tidigt. Och sedan stiger vi upp klockan 6 varje morgon. Allt går bara runt runt runt.

Igårkväll sa han ”Har Du saknat mej idag?” Och givetvis gör jag ju det. Nu är ju vårruschen ”skonsammare” än höstruschen och dagarna är kanske inte till 23 varje dag så han kan överraska någon dag och komma hem ”tidigt” som 20.00. Veckorna på hösten är intensivare och längre, för att inte tala om mörkare (jag som är mörkrädd). Men man får både sköta hem & hushåll, inköp och städning, tvättning och måltider helt själv, plus en massa mera. Ska jag vara helt ärlig så slarvar jag mycket den här tiden, med både matintag och städ/tvätt då jag inte orkar sköta allting helt själv. JA, tänka sej…pedantiska Maya kan ha en obäddad säng! Haha!

Helgerna blir heliga, men ibland drar vi åt olika håll. Pelle vill träffa vänner och jag vill mysa hemma med honom. Och ibland vill man hitta på något tillsammans eller åka nånstans men vi är för trötta för det. Ofta blir det att allting hemmavid blir stillastående, såsom småfix på huset till att göra saker i trädgården. Eller bara att handla mat. Eller tvätta hans arbetskläder. Han behöver ju ombyten varje dag så tvättmaskinen bör snurra minst ett par gånger i veckan för bara hans arbetskläder. Så särskilt mycket kvalitetstid får vi alltså inte.

Igårkväll hade vi romantiskt vardagsmys, åt ost och kex i sovrummet, låg i sängen och såg film.

Förhoppningsvis är det övertid och rusch bara denna vecka ut, vi håller tummarna för det! Jag har varit mycket sämre än vanligt med värk, yrsel och illamående så det har varit en extra jobbig tid de veckor som gått. Att vara ensam och inte få hjälp med saker hemma har tagit på krafterna. Jag har också varit extremt trött. Dessutom har man försökt fördriva tiden med att hälsa på eller bli påhälsad, fikat med vänner mm denna period. Och det är liksom allt man orkat med, tur vännerna förstår! Jag blir lätt rastlös om jag är helt ensam, är så glad att jag har fina vänner som tänker på mej!

2 kommentarer

 1. Det är aldrig kul att vara ifrån varandra..Men jag skulle nog ha vara överlycklig om jag hade fått möjlighet att träffa min gubbe så där mycket;) Men var ju lite annars för oss som bara kunde ses ett par ggr i veckan i bästa fall…Vi har ju aldrig prövat nåt annat… Men snart blir det lugnare tider för Pelle, och tänk på all komptid han får;)
  Kram*


  • Ja jag förstår att Ni haft det riktigt tufft att vara särbos i två olika kommuner. Kärleken är stark om man klarat det såpass länge, eller är det kanske envisheten? Det är strongt gjort, vilket som. Själv hade jag nog aldrig klarat av det. Jag har varit särbo med 50 mils avstånd i ett halvår så lite inblick hur det kan vara har jag nog fått, men det är ingenting jag skulle orka göra om.

   Ja snart är nog den här ruschen över hoppas jag/vi. Komptid eller extrapengar, vi får se vad han väljer.
   *Kram*Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: