h1

Sjukt…

maj 26, 2010

…vare här!

Förutom att det har varit jättemycket senaste veckan i samband med planering inför Studenten, besök,  fix och jox med saker hemma så har jag också varit sjuk. Därav har jag inte bloggat på över en vecka förrän nu. Hoppas Ni har överseende med detta!

Jag har legat till sängs i både min dagliga värk och den kraftiga yrsel, hjärtkramper och illamående som varit som värst senaste dagarna när jag inte ens kunnat stå upprätt och Pelle själv fått köra bil, lagat mat och sånt jag inte orkat med. Huvudvärken har varit kolossal och inga värktabletter har hjälpt. Att konstant ha huvudvärk i ett dygn är verkligen tröttsamt. Två och tre dygn så blir man nästan galen. Och sover man inte heller blir man ännu mera trött.

Jag har nu i samband med yrseln, hjärtkramperna och både vid vila och aktivitet kunnat uppmäta blodtryck och puls. Blodtrycket har legat väldigt lågt på 90-110 i övertryck och 50-60 i undertryck. Vid aktivitet gått upp till runt 120-130 i övertryck och runt 70-80 i undertryck med denna påföljande extrema huvudvärk och trötthet. Jag kan alltså konstatera att jag inte har högt blodtryck, utan rätt så lågt upp till normalt tryck vid aktivitet. Blodtrycksfallen kommer och går olika under dygnet och det påverkas inte av något speciellt jag gör tydligen. Varken stress eller oro påverkar någon skillnad. Min puls är mellan 50 och 60, d.v.s. lite låg. Den bör ligga på 60-80. Ibland känns hjärtat som om det stannar och ibland som om det hugger till i hjärtat. Med smärtor ut i armen och domningar som följd. Och jag vet att jag lovade kontakta läkare för ett par veckor sedan men det är så mycket annat runt omkring när det nalkas Studentbal, Studentkalas, Fix hemma och i trädgården de dagar man känt sej någorlunda okej och orkat med litegrann. Men jag hoppas det lugnar ner sej i början av nästa vecka…

Imorgon är det ett mycket viktigt möte jag måste orka gå på och tidigt på Lördagmorgon åker vi till Finland så jag ska försöka hinna med allt på Fredag som ska fixas till dess. Släktträff och Fest blir det, vädergudarna har lovat regn så mina planer på att köpa en sommarklänning till detta känns inte lika rolig längre. Igår och idag har det regnat ömsom varit mulet med uppehåll. Det gör inte så mycket när man varit sjuk… Imorgon sägs solen kika fram! Fotot föreställer de dubbla regnbågar som jag fotograferade från bilen när Pelle körde för att handla förra torsdagen (den 20/5). Fotot är klickbart till större.

Foto: Copyright StudioMaya (Mitt Egna Foto) Man får EJ använda mina foton utan mitt tillstånd.
Photo: Copyright StudioMaya (My Own Photo) My photos may NOT be used without my permission.

2 kommentarer

  1. Hej vännen!
    Vad tråkigt att du varit så dålig hela veckan, stackare….
    Kul saker du har att se fram emot, hoppas du får vara pigg nu ett bra tag…
    Kramar*


    • Ja nu hoppas jag det blir lite bättre med hälsan, blir ju galen på att ligga till sängs också. Hoppas orka med imorgon, det blir en lång resa. Får vila hela söndag och nästa vecka hoppas jag. 🙂 Hälsade Du till Din syster från mej? Hoppas hon mår bra! *Kramar*Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: