h1

Dagens Lucka – 15 Dec

december 15, 2010

Söderköping. Göta Kanal. Madickensstaden. En till av Sveriges vackraste städer. Varje år besöker vi ”Sörping” som Söderköping kallas på östgötska. De har det fantastiska Smultronstället med de häftigaste, största, populäraste och mest fantastifulla glassdesserterna man kan tänka sej. Men köerna är långa och ofta får den ringlande kön stå timmar långt ut i solgasset. Eller så besöker man Smultronställets Våffelmakeri. Utöver Göta Kanal dess myllrande båtliv som taget ur Monte Carlo eller hamnar i Medelhavet så har staden en mysig å med halvrunda broar över, kullerstensgator och små gränder. Torg och byggnader inbakade i blomsterprakt. En miljö som tar besökarna lite bakåt i tiden. Inte undra på att man då valt att filma t.ex. Madickenfilmerna här. Och det är inte undra på att vi tycker så mycket om staden. Men frågan är om jag hade velat bo en av dessa villor långt under Göta Kanals vattenyta och dess vallar? Isomras var det HETT, mycket hett…vi såg +36 grader i skuggan på termometern denna dag, pust! Vätskebrist de luxe! (Fotot är klickbart större som vanligt)

Foto: Copyright StudioMaya (Mitt Egna Foto) Man får EJ använda mina foton utan mitt tillstånd.
Photo: Copyright StudioMaya (My Own Photo) My photos may NOT be used without my permission.
Camera: Nikon D5000 (2010-07-03)

11 kommentarer

 1. Kul att få läsa om era semestrar!! 🙂 Ni har ju aldrig berättat eller visat nå foton förrut!

  (P.s mamma hade aldrig hört dig!Vid den tiden hade hon sövt Tim.)


  • Jodå nog har vi pratat om och visat dem, men kanske inte alla. Gör fotoböcker allteftersom men hade tänkt från början att lägga upp på PixBox men nu märker jag vilket enormt jobb det skulle bli eftersom det handlar om tusentals foton och fler lär det bli. Sen har det varit lite svårt att kunna visa allt eftersom jag inte kommer åt min externa hårddisk nu när transformatorn verkar ha lagt av så jag försöker just nu leta bland alla CD/DVD-skivor med backups och när det bara står ”Foton – Backups” på allihop är det lite svårt att veta vad som är vad 😀

   Hoppas Lilleman kryar på sej snart och att vi får träffas igen. Vill INTE ha vinterkräksjukan till jul precis… 😉

   *Kram*


   • Nope!! Ingenting har då jag sett! Kanske det är Micke,ni visat för?!
    Men jag förstår dilemmat med alla ”backups”,man är urusel på att katalogisera fotona!!

    Om det ändå hade varit ”bara” lilleman som varit sjuk,nu har Micke åxå åkt dit! Men vad göra??

    *kram*


 2. Hej Maya.
  Tack för ditt besök och dina rader i gästboken.
  Vilken härlig sommarbild på Sörping,och om bara fem månader så är vi där igen.
  Din beskrivning av Sörping är ju klockren.
  Du har verkligen talang att uttrycka dig både i
  ord och bild,inte alla som kan det.

  Ja visst är det roligt med filter,alltid kul att experimentera lite.Jag handlar också på Tvspelsweb,hittade den sidan helt nyligen.
  Och det har inte ”klickat” någon gång med leveranserna ha ha ha…
  Nu funderar jag på att köpa ett ir-filter,men har inte bestämt mig än.

  Lycka till med din fortsatta Foto-julkalender,jag tycker att du har lyckats helt suveränt med den.

  Ha det så bra.
  Hälsningar Christer.


  • Hej Christer!

   Trevligt att Du hittat till bloggen igen! Och tack för komplimangerna om mina bilder och mina ord! Det värmer! Ja tänk om dessa månader kunde gå fort så man fick sommar igen, vad härligt!

   Ojdå så Du har sådana erfarenheter av företaget? Jag köpte förvisso via Tradera (samma företag dock), nya grejor förstås och jag har inte haft några problem. Faktum är att när jag fick en defekt vara hade jag en ny dagen efter så jag var mäkta imponerad. Han har företaget i Norrping men jag tror inte han har någon fysisk butik, ännu.

   IR har jag inte riktigt fastnat för tyvärr, är mycket mera WYSIWYG och vill upptäcka världen lite mera som den är. Älskar färg och önskar också att jag kunde mera PS.

   Men det blir nog ett skylight och CPL nästa gång tror jag. Såg att Du har ett CPL, är Du nöjd med den? Och ref.skärm ska jag ha, snart! Vet bara inte vilken av dom.

   Och ett supertack för kommentaren om min foto-julkalender, jag ville göra nåt nytt så jag hankar mej fram och försöker!

   Må gott!
   // Maya


 3. Jodå han har en liten butik på Finspångsvägen,och Butikens öppettider är Onsdag- torsdag: 15.00-17.00.
  Men där har jag inte varit.

  Jag har bara testat mitt CPL en gång än så länge.
  Men det fungerar som det ska,så jag är mycket nöjd.
  Så du ska införskaffa en reflexskärm,använder man ett sånt till porträtt och dylikt…eller är jag helt ute å cyklar nu??

  Hur som helst så är det ju väldigt kul att köpa lite tillbehör till kameran.Man får experimentera,leka och fixa å dona,det är ju det som gör det så roligt att fota.

  Hare bra i snövädret.
  Mvh Christer.


  • Jaså han har en butik? Jag fick uppfattningen om att han inte hade en. Men så bra, då ska jag försöka kika in där när vi har vägarna förbi. 🙂

   Kul att CPL funkar bra, vill åxå ha ett sånt. Javisst, reflexskärm har man till porträtt, men det funkar säkert också till annat om ljuset är undermåligt eller om man fotar nåt i skuggan. Även blommor kan jag tänka. Dock finns det olika resultat på olika färger och storlekar. Så jag är osäker på färg och storlek vad jag kan behöva.

   Är ju helt ny på porträttfotografering, eller mera ”porträtt” snarare än ”festfoton” och ”vänner” sådär i förbifarten. Mera ”arrangerade” porträtt vill jag öva mej på och bli bättre på.

   Visst är det roligt att köpa tillbehör, synd bara att det kostar så mycket när man vill ha så mycket. Vissa äger ju studioprylar utan att ha en studio, jag har en studio men inga studioprylar. Men man får väl göra som alla andra och sakteliga bygga upp det under flera år antar jag. Först vill jag se om det är ”min grej” att plåta porträtt. Jag har snöat in på macro väldigt mycket en tid nu. Lättast är ju naturfoton att ta så dom blir ju liksom ”automatiskt” att man alltid tar sådana.

   Ha det bra i Sörping!


 4. Hej 🙂
  Ja min första tanke var när jag såg bilden att det var väldigt högt vattenstånd 🙂
  Jag såg på mailet jag fick att du hade skrivit en kommentar hos mig ..men jag ser den inte på kommentar sidan .. vilket var lite knepigt


  • Hej Mimmi och välkommen till min blogg!

   Ja man kan ju nästan tro det är högvatten vid första anblick.

   Jag skrev en kommentar på Din sida, på inlägget ”En datorfri dag” tror jag det var. Mystiskt att det inte kom med då, jag minns inte vad jag skrev såhär i efterhand men jag förmodar att jag beundrade Dina foton i det inlägget. Jättefina kvällsfoton! Är det lång slutartid eller filter Du använt där? Hursomhelst är det jättemysiga vinterbilder! Förresten är Karlstad en mysig stad som jag varit ganska mycket i, var t.o.m. nära att flytta dit om jag bara fått jobbet jag sökte. Lägenhet var klart. Må väl 🙂


 5. Annelie: Ja det kan vara så. Men fotoböckerna har jag väl visat Dej? Tänkte ju hinna göra en till i nov men glömde bort det. Nu får det vänta lite. Backups ska dessutom inte förvaras i samma hus – ifall det brinner så brinner ju kanske ALLT! :O

  Ja jag hörde det att Micke åkt på vinterkräksjukan nu. Fy vad trist. Hoppas lilleman är piggare och att Du slipper. Krya på Er i sjukstugan! *Kram*


  • Nja…2008 Thailandsboken har jag sett! Men inget mer! 😮

   Jag Har åxå hunnit ha kräkhelvetet!! Men peppar,peppar..nu kanske det är klart med spyorna!!:-)

   Om vi inte ses innan jul… God Jul på er!! 😀

   *kramizar*Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: