h1

Smärta i kropp och själ…

december 27, 2010

Vår planering var att gå ut på krogen med min bror och svägerskahemvändarkvällen, d.v.s. utgångskvällen på juldagen – det blev dock inställt. Men redan på julafton vid Kalle Anka fick jag såna enorma smärtor som höll i sej och fortfarande håller i sej. Trots maxdos morfin och vila har jag inte kunnat sova, inte kunnat bli fri smärtorna. Inte heller mådde jag bättre själsligen, så man är inte speciellt uppåt nu. Har bara velat att denna skithelg ska passera – och det fort. Jag tror det enda som gjort mej glad varit när sonen sa ”Jag älskar Dej, Mamma!”, julklappen från Svärmor och Svärfar, ”God Jul”-SMSet från min ”försvunne kusin” Tobbe och att jag hade Pelle vid min sida.

Igår på Annandag Jul var det min Andra Födelsedag för 22:a gången! Det är alltså redan ofattbara 22 år som gått och det känns ändå som igår, som om tiden stått stilla. Som brukligt tände jag ljus och tackade för att jag lever. Tankar gick även till dem fick uppleva den skräckupplevelse som en svår bilolycka kan vara och till dem som aldrig mer får träffa de sina när de inte klarade sej den här julen 2010. Ingenting blir sej likt igen, vare sej man överlever eller inte.

För den som inte förstår vad min andra födelsedag är och betyder för mej kan läsa det jag skrev i bloggen på annandagen 2009. Och även läsa min berättelse om min dagliga kamp mot smärtorna och försök att leva så gott det går. Berättelsen är lika aktuell idag som då.

Dagen idag, måndagen den 27 december, började också kaotiskt, smärtsamt och oroväckande strax efter klockan 6 efter nån timmas sömn. Mera problem. Mera oro.  Förutom värken och sömnlösheten. Jag vet inte hur mycket man ska orka med. Nu ska jag gå och lägga mej och försöka sova nånting, klockan är 8 och det är fortfarande mörkt ute. Over and out.

Foto/Photo: Keattikorn FreeDigitalPhotos Net

2 kommentarer

 1. Du har det inte lätt minsann alla dagar:(
  Tänker på dig…
  KRam


  • Tänk den som fick byta liv (kropp)…
   Du är rar som tänker på mej! Tänker på Dej åxå!
   *Kram*Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: