h1

Rötter…

januari 11, 2011

Så har jag nu påbörjat översättningen av de stamtavlor som jag erhållit av Rickard och tagit kopior på för släktforskningen på min Morfars sida. För att strukturera upp det så översätter jag allting till att börja med, den här delen är delvis på finska. Spännande är att jag har både svenska, finska, engelska och t.o.m. grekiska rötter. Just denna del jag håller på att utforska nu ligger så långt som inpå mitten av 1600-talet. Tänk om man hade hittat fotografier också från den tiden…

Jag vet inte riktigt hur jag ska gå till väga för att hitta ännu mera, forska vidare. Var jag ska leta och vart jag ska börja. Och hur jag ska få hjälp med eventuella språksvårigheter. Men det är otroligt spännande.

När jag sedan kommit så långt bak jag kunnat nå, då vore det kul att gå framåt och hitta ättlingar som lever idag. Jag vet ju att delar av Farfars släkt (och förmodligen kanske fler) finns utvandrade till andra sidan Atlanten, i USA. Och kanske det finns en och annan ättling i England till exempel.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: