h1

Är våren på väg?

februari 28, 2011

Då vi inte bloggat sedan i torsdags så kommer här en liten resumé i korthet vad som hänt härhemma…

Då jag blev feberfri och det blev helg så bjöd vi vännerna Jocke H & Kristina H på middag i fredags. Vår goda hemgjorda plankstek och hallondröm till efterrät blev det. Pelle och jag (som inte skulle köra bil) tog ett par glas champagne när vi samarbetade i köket innan våra gäster kom.

Lördagmorgon vaknade vi jättetidigt och solen sken på klarblå himmel så vi styrde kosan norrut och hälsade på Pelles morbror Krister med familj. Vi var hos dem redan före 11 på förmiddagen. Det var plusgrader och takdropp, fågelkvitter och vindstilla. En helt underbar vårdag! Efter det passade vi på att storhandla där i Staden Norrut. På vägen hem köpte vi Thaimat med oss hem till tidig middag eftersom vi inte ätit lunch. Det blev en lugn och mysig kväll i sängen med film och dricka.

Söndagmorgon var vi uppe före tuppen igen. Intog en lugn frukost och efter en dusch drog vi ut på stan för att deltaga i en resetävling som jag var med i, tyvärr utan vinst denna gång. Bättre lycka en annan gång. Men vi träffade många bekanta ansikten ute som njöt av vårvädret. Pelles rep med bandet blev inställt så vi hälsade på hans bror Micke med familj. Sedan hann han också slipa och måla nån primer på väggarna i det rum vi nu renoverar. Usch så den luktar starkt, jag fick både illamående och huvudvärk. Men jag var förvarnad av svägerskan Anneli som mått likadant när Micke målat med den. Vi spanade i de tapetkatalogerna jag lånat hem över helgen och vi är båda ganska ense om tapeten vi skulle vilja ha, dock är den ganska dyr så vi ska låna hem lite fler tapetkataloger idag för att se om det finns alternativ. Annars blir det nog den dyra…

Idag är det solsken, blå himmel och plusgrader precis som det lovats på YR och kommer vara rätt milt några dagar framåt. Vårt mål blir väl att kunna grilla korv på grillplatsen i trädgården och sitta i vår inglasade altan till helgen och mysa. Så det ska städas upp och göras fint där i veckan. Förutom det ska Pelle fortsätta med renoveringen. Vi ska ta promenader varje dag om inte kroppen protesterar för mej… Men nu blir det kaffe, värmedyna och sedan återlämna och låna nya tapetkataloger idag! Spännande! Ha en toppenfin måndag och fortsatt vecka, kära vänner!

PS! Alla Ni som fått mail om att rösta på mitt foto i en fototävling som jag ställer upp i nu, jag ber om ursäkt att det ännu inte går att rösta… Jag var lite för snabb att skicka ut mailen. Jag kommer att maila alla när det går att rösta. Jag vet ännu inte när och vilka man kan rösta på eller hur tävligen går till helt och fullt, men det löser sej nog… Vore jätteroligt om Ni kunde rösta för att jag har aldrig vunnit en fototävling och jag kan då ha chansen att vinna mitt vinnarfoto på Canvastavla. Jag som inte ens har nån av mina egna foton inramade hemma…

Foto/Photo: Winnond FreeDigitalPhotos Net

4 kommentarer

 1. Kul att du är feberfri och kunnat träffa lite vänner. Vilken god mat ni åt. Vad härligt att få tapesera om. Det skulle vi behöva i vårt vardagsrum. Helgen ser ut att ha varit bra och händeslerik för er. Kul att du ställt upp i en fototävling.

  Ha en fin måndag
  kram


  • Ja det har varit en händelserik helg. Om än den gick lite fort. Äntligen blir det snart tapetsering, det är ett rum som vi aldrig gjort om sedan vi köpte huset så det blir lite mera VÅRT när vi slipper se förre ägarens gamla tapeter. Alltid spännande att välja tapeter dock!

   Ja det är spännande att ställa upp i en fototävling. Vore så roligt om man fick en förstoring på Canvasduk, om man vinner alltså.

   Ha en fin dag Du också!
   Kram!


 2. Jag hoppas du vinner och får man rösta så säg till.
  Att välja tapeter är spännande men svårt. Vi ångrar vår sovrumstapet som inte blev lika snygg på väggen som den såg ut på rullen.

  kram


  • Jamenvisst, Du får GÄRNA rösta! Jag kan maila Dej senare så får Du se fotot också 😀

   Tråkigt att sovrumstapeten inte blev till belåtelse för Er. Idag har jag hämtat 5 nya rullar med tapetprover (klart mycket lättare att bära) och då kan man hålla upp tapeten lite bättre mot väggen.

   KramKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: