h1

Inramning!

maj 1, 2011

Vår valborgsmässoafton började med lite trädgårdsbestyr. Pelle som inhandlade skärmväggar under påsken skulle nu sättas upp. Tyvärr har vi stött på problem med berggrund under gräsmattan på vissa ställen så att det blivit svårt att få ned de stora jordankare som ska ned i marken först. Jag har bara tittat på när killarna arbetat, för jag har haft sjukt mycket värk i nacke och rygg senaste veckan. (Fotot är klickbart större, men får inte kopieras, nedladdas, publiceras eller sparas).

Men med Jocke H‘s hjälp har Pelle och Jocke fått upp två av fyra skärmväggar under lördagen (valborg).  Två till ska upp, en till höger och en till vänster. Så vi dels skärmar av grannarnas komposter och röriga baksida samt för en snyggare inramning av den högre platån gräsmatta. Nu ska även 3-4 syréner flyttas därifrån, vi har redan flyttat bort två vinbärsbuskar. Som synes på fotona har vi fyllt igen där en av buskarna stått och sått gräs. Här ska vi sedan göra riktigt fint med växter och möbler. Längtar verkligen till att få det så snyggt som vi har tänkt det. Vi har även fått upp en sådan här skärmvägg vid soptunnorna vid vägen på framsidan, men det ska göras ett underlag med stenplattor för att soptunnorna ska stå rakt. Just nu lutar marken nedåt. Där kommer även lite annat kul framledes. TACK Jocke för hjälpen! Du är GULD värd!

Foton: Copyright StudioMaya (Mina Egna Foton) Man får EJ använda mina foton utan mitt tillstånd.
Photos: Copyright StudioMaya (My Own Photos) My photos may NOT be used without my permission.
Kamera/Camera: Sony Ericsson Satio Mobiltelefon (2011-04-30)

Annonser

6 kommentarer

 1. Jättesnyggt, gillar dom där typerna av skärmar.
  Gillar däremot inte hur folk placerar komposter, kan man inte tänka på att det man själv inte vill ha i sin åsyn och där man vistas på gården så vill förmodligen inte grannarna heller ha det!


  • Tack! Vi är jättenöjda med dom, hade ju tänkt bygga sådana själv men så sålde en bekant till oss sina skärmar så vi slapp bygga 😉

   Ja jag håller helt och fullt med! Vi försöker alltid tänka på var vi placerar saker och försöker gömma sånt. Planen är också att bygga in vår kompost i ”ett rum av växtlighet” så det inte syns från något håll alls. Grannsämjan blir ju så mycket bättre om man är hjälpsamma och måna om varandra.


 2. Det var häftiga och ovanliga skärmväggar, precis såna som jag själv skulle vilja ha men har aldrig sett förut. Syrener skulle jag också vilja ha för dom ger verkligen en känsla från förr. Nu har att göra och så är det när man har hus. Vi orkar inte längre med vårt hus.

  krmar


  • Aldrig sett? Jag tycker dom verkar bli allt vanligare, kanske inte såhär gedigna, tjocka och tunga dock. Han som gjort dem är snickare(& målare) och gjorde dom rejäla. Men dom blev jättetunga också!

   Ja syrénerna vill jag gärna ha kvar, dom är så tacksamma, tåliga och blommar vackert. För att inte tala om att dom doftar gott också. Det blir att flytta dom bara. En av dom har vi flyttat två gånger på ett år, vi kunde inte bestämma oss. Och troligen får den flytta en tredje gång.

   Visst är det mycket med hus, men ack så skönt att ha något eget och göra som man vill. För att inte tala om att njuta av en egen trädgård, plantera vad man vill och att bara lyssna på fågelkvitter. Vi har ett rikt djurliv där vi bor. Trist att Ni inte orkar med, det är ju så givande men jag förstår ju det när kroppen inte är med oss…

   Kramar!


 3. Blir jättesnyggt med skärmväggarna, skönt att skärma av lite från ”röran”:)
  Ska försöka komma förbi dig nån dag, få se till veckan, har inte så mycket jobb då än så länge..
  Hoppas du har mindre värk nu!
  Kramen


  • Tack, ja det blir skönt att slippa se röran! Ja kom gärna förbi, det vore jätteroligt att ses igen! Och då kan Du få se skärmväggarna live 😉

   Värken består men jag försöker vila så gott det går och undvika sånt som gör ont. Tar rätt mycket smärtstillande nu så magen slår bakut istället 😦

   Kramen!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: