h1

Myskvällen

juni 4, 2011

Vår myskväll från igår Fredag, i bilder…fotade med två kameror och en mobil så det varierar i kvalité… Det är våra grannar Henke och Sara med i bildspelet för dom kikade förbi sent på kvällskvisten…

Vi grillade karré och åt potatissallad med chilismak, jättegott! Kall öl till och sen några snapsar Dooley’s med grannarna!

Detta bildspel kräver JavaScript.

Idag lördag hade vi sovmorgon och försökte sova ut (med mindre framgång för min del som vaknade minst fem gånger under natten av värk) och på morgonen hade jag så fruktansvärt ont i nacken att jag bara grät. Hela dagen har jag varit stel och haft sjukt mycket värk i nacke, bröstrygg, axlar, skuldror och armar. Har inte orkat med så jättemycket mer än vilat hela dagen. Tanken var att gå ut på en uteservering i stan och dricka några öl på terassen ikväll, men vi uteslöt det både för att vi var trötta och jag har sån värk. Och mina smärtstillande gör mej bara sååå trött! Dom har inte hjälpt alls mot smärtan tyvärr…

Vi har suttit på vår inglasade altan större delen av dagen fastän solen sken och det var riktigt varmt…för det har varit stormbyar och t.o.m. tornados här! Och det blev åska och en regnskur mitt i allt, sen blåste det bort lika fort som det kom. Strålande sol och varmt sen igen. På kvällen kikade vi förbi Pelles bror Micke och hans fru Anneli en stund, på vägen dit såg vi många nedfallna träd. En flashback då våra grannar Henke och Sara (på bild ovan) råkade ut för att en jättestor tall ramlade ned för nån vecka sedan från deras tomt av kraftiga vindbyar. Dom hade sån otrolig tur att trädet (som föll över en grannes trädgård) med ett par decimetrar på båda sidorna missade precis en timrad lada, en torkvinda, ett elskåp, en elledning, en stor blomkruka och bara landade mellan två grannars hus. Puh!

För dem som kanske undrar har jag varit sjukskriven hela veckan och det råder sträng vila. Jag har varit till min nya vårcentral och pratat med dem om mina ansiktssmärtor och förlamningskänningar  i ansiktet (se tidigare blogginlägg). Och på Tisdag ska jag till läkare igen, det är så skönt att man ska utreda detta lite bättre nu. Oron att det ska återkomma och/eller bli sämre och/eller bli bestående är kvar och även om besvären lättat lite så undrar man ju vad det är som gör mej sämre. Nu pratade sköterskan om att vi kanske ska göra nya CT-scans (datortomografi/huvudröntgen i tunnel) så man kan utesluta förändringar eller försämringar och det känns ju både oroväckande och samtidigt skönt att få veta. Hoppas dom gör detta.

På Fredag ska jag göra utprovning av en ny tandskena för nattetid, vilket ska dels avlasta käkarnas spänningar (p.g.a. värk), muskelkramper (p.g.a. nackskada) och omedveten nattlig tandgnissling (skydda tänderna). Dyrt men så skönt att det kanske lindrar… Jag hade en sådan för några år sedan men då jag har kramper i käkarna om nätterna så bet jag sönder den i sömnen. Hoppas nästa skena håller bättre.

Och jag måste få skryta lite om min otroligt fina sambo som stöttar och finns där för mej. Utan honom hade jag blivit knäckt. Långvarig smärta kan ju annars göra en galen… Och jag är så glad för all hjälp när jag är sjukt dålig!

TACK till Kicki och Ove för presenterna!!!

PS! Fotot i vår bloggheader är från Ao Nang Beach i Krabi i Thailand där vi förlovade oss, tagen på den stranden, den kvällen i januari 2008!

Foton: Copyright StudioMaya (Mina Egna Foton) Man får EJ använda mina foton utan mitt tillstånd.
Photos: Copyright StudioMaya (My Own Photos) My photos may NOT be used without my permission.
Kamera/Camera: Nikon D5000 CUF+10 + Sony DSC W-50 + SonyEricssonSatio

2 kommentarer

 1. Vilket fint bildspel. Jag måste lära mig att göra ett sånt. Gott grillat åt ni också, tandvattnet började nästan rinna 😀

  Det är så tråkigt att du har sån värk. Jag vet själv hur det är men har inte så besvärligt som dig och träning hjälper lite för mig. Synd att ni inte kunde gå ut och roa er lite. Just nu har jag en bra period med nacken.

  Hörde att ni hade det besvärligt däruppe med tornado. Det låter nästan som när vi hade stormen Gudrun. Då blev mycket förstört här.

  Vad bra att du får en utredning på dina besvär för det går kanske att göra nåt i alla fall. Härligt att du har en sån bra man som stöttar dig och är där för dig. Sånt betyder jättemycket.

  Sköt om dig vännen
  varm kram

  Tandläkaren säger att jag behöver en bettskena också för jag gnisslar tänder och sen detta med nacken.


  • Tack vännen! Bildspelet ovan är via WordPress och jätteenkelt att göra, men det kanske finns även på Bloggplatsen? Annars finns det via andra sidor externt att lägga in.

   Det blir mycket grillat under sommaren, igår blev det både lunch och middag på grillen 😀

   Det är synd att jag bara blir sämre av träning, min sjukgymnast sa senast att jag inte ens fick köra TENS på nacke och bröstrygg. Så nu är det bara värme och vila som lättar besvären något. Visst har man bättre och sämre perioder, men tyvärr känns det som om mina sämre perioder blivit fler och tätare. Hoppas det finns nån bättring snart. Blir spännande med en ny vårdcentral och ny läkare, hoppas på det bästa.

   Tornados förekom lite här och var, stormbyarna lät som om de skulle lyfta taken. Vi har ju en skogsdunge i trädgården som tar en del vind så vi håller alltid tummarna att inget träd faller på vårt eller grannars hus. Men det har varit en hel del träd som fallit senaste gångerna det blåst.

   Jag rekommenderar att man har bettskena, dels för avlastning på käkarna och tänderna och dels för att man ”sparar på tänderna”. Inte så kul att bita sönder tänder eller få slitskador av tandgnissling. Det tillhör ju nackskador att få tandgnissling, kramper i käkarna, sammanpressning och smärta.

   Kram kram!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: