h1

Röda kokosnötter??

juni 22, 2011

Har Du nånsin sett en RÖD koksnöt? Nej, inte jag heller. Om Du tänker ”Kokosnötsbrun”, så tänker Du väl en brun nyans? Ja det gjorde jag/vi också…men det visade sej vara helt fel!

Då jag länge nu blekt och blonderat slingor i månaders tid för att slutligen vara nästan helt blond och fått torrt, slitet och nött hår så lät jag håret få vila ett tag och slutade med allt vad blekning heter. Ja även silverschampoot. Köpte hem vad jag tänkte skulle ge en ”inpackningskänsla” och ny färg…en brun toning…trodde jag… 

Svärmor Kicki som varit frisörska hjälper mej att lägga in färgen i håret och när hon ska ta tiden läser hon på förpackningen ”permanent färg”… Det stod nämligen så otydligt då jag i butiken läst ”håller 24 tvättar” att jag trodde det var en toning! Men icke. Det stod 3 olika varianter på paketet varav permanent färg tydligen var mitt val. ”Nåja, den blir ju iallafall brun och dämpar det blonda och vita”, tänkte jag. Det var för både mej och Kicki en ny färg från Schwarzkopf som ingen av oss sett förr och skulle vara ”extra skonsam för håret”. Okej. Nu får Ni inget dagsaktuellt foto på resultatet men en före-bild (1), en manipulerad efter-bild (2), en manipulerad förväntad efter-bild (3) och en originalbild som är lite äldre (4). Samt en bild där jag en gång var Svarthårig.

 Före  Efter ”Debra Messing-röd”

Men döm om min förvåning när den kokosnötsbruna färgen sedan visar sej vara RÖD-aktig istället. Det blev väl inte direkt fult, men när man är inställd på BRUN-aktig ton tycker man att rött är helt galet. Min solbränna som syntes så bra i det blonda håret fullkomligen försvann på två röda(!) sekunder när jag i spegeln blev blek i den rödbruna kalufsen. Kicki klippte mej och håret känns nu dubbelt så tjockt, friskt och mjukt! TACK Kicki!

  Förväntad Färg ”Eva Mendez”    Ordinarie Färg

Jag har nu köpt en TONING i mörkbrunt för jag blir hellre kolsvart i håret än rödbrun. Jag har haft svart förr så hellre det faktiskt.

  Svarthårig

Foton: Copyright StudioMaya (Mina Egna Foton) Man får EJ använda mina foton utan mitt tillstånd.
Photos: Copyright StudioMaya (My Own Photos) My photos may NOT be used without my permission.

2 kommentarer

 1. Kul att se dig i olika hårfärger och frisyrer 🙂
  Det var denna hårfärg i coconut brown som jag färgade mitt hår med i höstas och vintras. Jag trivdes kanon i färgen som skiftade lite i rött, även jag trodde först att den var enbart brun, men tyckte ändå om den 🙂
  Ha en fin söndagskväll och bra start på nästa vecka:)
  Kramen*


  • Men vad synd att jag inte visste det innan att det var den färgen Du haft, då hade jag ju vetat att det var rödaktigt. Nåja, nån dag framöver blir det väl att färga mera mörkbrunt över det hela.

   Hoppas Du har en fin vecka Du också!
   Kram!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: