h1

Maypel’s Julkalender Lucka 3

december 3, 2011

Idag är det den 3 December i MayPel’s Julkalender. Vi tänkte ha en julkalender där vi ska visa dagens lucka i form av våra barndomsminnen. Varsågoda, Lucka 3!

Visst minns vi den gamle farbrorn i glasögon, randiga byxor som var uppfinnare? Han som byggde en raket av en äppeltunna, en badbalja och en uppochnedvänd kastrull och döpte den till ”Sprutti Bang Bang”

Doktor Snuggles är en nederländsk-tysk-brittisk animerad TV-serie omfattande två säsonger på totalt 13 avsnitt. Säsong ett premiärsändes i den nederländska TV-kanalen AVRO under 1979, och 1981 visades den andra säsongen.

Serien kretsar kring den äventyrslystne Doktor Snuggles, röstskådespelad av John Harryson på svenska, en vänlig äldre herre som bor tillsammans med sin hushållerska Beata, sina uppfinningar och sina många djurvänner. Hans uppfinningar för honom och hans vänner på äventyr i tid och rum, och under sina resor hinner han hjälpa flera av sina vänner, och dessutom skaffa sig många nya.

I Sverige premiärvisades Doktor Snuggles i TV1 under hösten 1979, då den första säsongen sändes i oktober och november. Februari-april 1981 sändes säsong två i samma kanal. Under 1980- och 1990-talet repriserades serien sedan ett flertal gånger, och gavs även ut på vhs. Sedan 2004 har den visats i flera omgångar på Barnkanalen.   2005 gavs hela serien ut på fyra DVD-skivor, som sedermera även samlades i en box.

Video: YouTube.com

(Förtida inställt blogginlägg)

Annonser

4 kommentarer

 1. Du väcker många minnen med din kalender! Vilka härliga barnprogram det var då – på den tiden!

  Jag gillar att titta och minnas!

  Ha en fin dag! Kram till dig!


  • Så roligt att Du gillar den och minns barnprogrammen.
   Ha en fin advent! Kram!


 2. Hejsan,,det var många år sen som jag såg en kalender,,Teskedsgumman minns jag,,Ja du hade rätt Grattis..Kramen.


  • Ja Teskedsgumman kommer kanske i kalendern 😉 Kul att jag hade rätt igen. Men det var inte så svårt när jag varit där 😛
   Kramen!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: