h1

Maypel’s Julkalender Lucka 10

december 10, 2011

Idag är det den 10 December i MayPel’s Julkalender. Vi tänkte ha en julkalender där vi ska visa dagens lucka i form av våra barndomsminnen. Varsågoda, Lucka 10!

”Galaxer i mina braxer”… Pelle bodde i Stockholm. Jag hade precis flyttat norrut från Enköping. Då kom barnprogrammet Kapten Zoom.

Galaxer i mina braxer, sa Kapten Zoom är ett svenskt barnprogram från 1976 i fem avsnitt producerade av Sveriges Television och ingick i Halvfem. Det handlar om rymdmannen Kapten Zoom, spelad av Anders Linder, som kommer till jorden för att undersöka människorna. Där ”etablerar han specialkontakt” med Liselott Blom från Bollunda, spelad av Anna Roll. De två har även gjort manus och musik till programmet. Musik från serien utgavs samma år på skiva av Oktoberförlaget (OSLP 512).  I det första avsnittet undersöker Kapten Zoom bland annat vart bajset tar vägen, varför han besöker ett reningsverk. TV-serien beskriver vårt postindustriella samhälle med fenomen som handel, företagande, miljöförstöring och demokrati.   Kapten Zoom har under början av 2000-talet återkommit i nya tv-serier, sommarlovsmorgonarna Vintergatan 5a, Vintergatan 5b , Tillbaka till Vintergatan och Vid vintergatans slut.

Video: YouTube.com

(Förtida inställt blogginlägg)

One comment

  1. […] 2011 års julkalender lucka 10 hittar Du [här] […]Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: