h1

Suvarnabhumi

februari 6, 2012

Sawadee! När Ni läser detta har vi förhoppningsvis landat på Suvarnabhumi Airport i Bangkok om allt har gått som det ska. Idag klockan 12.05 (svensk tid) och då är klockan 18.05 i Bangkok. Vi har bestämt att åka direkt till Hua Hin istället för att stanna i Bangkok, vi kommer att ha några dagar i Bangkok på vägen hem istället. Det kan nog ta tre-fyra timmar innan vi gått genom tullen, fått alla våra väskor, fått skjuts och kommit till hotellet Tanawit Hotel & Spa i Hua Hin. Vi har förbokat första nätterna hemifrån så vi slipper leta hotell sent på kvällen.

Suvarnabhumi Airport – Bangkok – Thailand

Den 28 september 2006 öppnades den största och mest avancerade flygplatsen I Sydostasien, Suvarnabhumi Airport. Namnet Suvarnabhumi uttalas som ”su-wan-na-poom” och betyder “Gyllene land”.
Bangkoks flygplats Don Muang har länge varit den mest trafikerade i Sydostasien. Men flygplatsen har blivit för liten och kan inte byggas ut där den ligger. Don Muang kommer att fortsätta vara öppen men kommer framför allt att inrikta sig på inrikes flyg.

Den nya flygplatsen ligger tre mil öster om Bangkok. Originellt är, att Suvarnabhumi endast har en terminalbyggnad; världens största i sitt slag (den hittillsvarande internationella Bangkokflygplatsen Don Muang har tre terminaler).

Flygplatsen är byggd för att kunna ta över all internationell trafik från Don Muang.

Suvarnabhumi kommer att kunna ta emot 100 miljoner passagerare och 76 flyg per timme när den är fullt utbyggd. Väldens högsta kontrolltorn byggs också 132 meter Suvarnabhumi är också anpassad för Airbus nya superjumbo A380.

[Källa: Resbort.com]

Nästa blogginlägg kommer förhoppningsvis när vi når en dator, kanske imorgon tisdag…

(Förtida inställt blogginlägg)

One comment

  1. jag??? avis???? inte det minsta…. eller joooo kanske lite då 😉
    Hoppas ni får en fantastisk underbar härlig resa, var rädda om er… tänk inte på oss i snö, kyla, minusgrader….. men men det är iaf myggfritt här hemma 😉

    kram Kat!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: