h1

Andlighet

november 14, 2012

Jag vet att vissa tror på det och vissa tror inte på det. Men jag tror på det eftersom jag känner en viss andlighet, likaså som min mamma AnnLee gör och min mormorsmor Fanny gjorde. Min kusin Jenny vet jag också har känt av det.

Nu följer jag inte slaviskt alla program i TV, hänger mej inte åt tarotkort och kristaller eller lyssnar till alla andliga upplevelser jag får. Men då och då lyssnar/känner jag av det.

Sedan jag var liten har jag drömt några drömmar som återkommit hela mitt liv, utan att jag vetat om de har någon betydelse eller verklighetsförankring. Men dom finns där och dom återkommer.

En dröm som återkommer är på en vit herrgård med sommargrönska omkring, solen skiner, det är fridfullt och vackert, himlen är blå och fåglar kvittrar. Framför herrgården finns en grusad bilväg och en rund gräsplätt med en fontän, runt herrgården finns en vit mur och två svarta höga järngrindar. Innanför grindarna står en grånad gammal man som har hängselbyxor på sej och vinkar glatt. Han ser så snäll ut. Framför grinden står en liten flicka, bara 3-4 år gammal  i vit klänning och ler och mannen vinkar till henne. Jag bara VET att flickan är jag och att mannen är min farfar.

 Foto/Photo: Cine

Och när jag fick se denna bild på Facebook tagen av en vän till mej blev jag helt förbluffad. Herrgården ser nästan precis ut så i mina återkommande drömmar. Jag frågar min vän var hon fotat den och svarar ”Enköping”. Och jag svarar ”Men där har jag ju bott” och menar i den staden. Det som gör mej fundersam är om det är minnen eller sanndrömmar, eller någonting undermedvetet som mina drömmar visar mej? Har jag varit dit med min farfar eller är det farfars sätt att ”finnas här för mej” genom mina drömmar? För vetenskapligt ska barn inte komma ihåg saker före fem års ålder. Och vi har inga foton på farfar därifrån. Jag har inte heller hört någon berätta detta för mej. Och farfar dog när jag var fem. Så varför dyker detta upp i mina drömmar??

Herrgården på fotot är Strömsbergs Säteri & Konferens med anor från 1600-talet och ligger i Enköping. Jag bodde i Enköping från cirka fyra års ålder tills jag fyllde sex år. Nu är inte denna herrgård vit, den har varit ljusrosa och är idag gulmålad. Men vad var den för färg på 70-talet? Jag har ingen aning. Och det finns ingen mur runt, vad jag vet. Men den har två stora järngrindar…

(Förtida tidsinställt blogginlägg)

5 kommentarer

 1. Jag hittade ett ställe där en person fått tag på karttyg på Åhlens men det var i april i år. Här kommer länken:

  http://carolinesinspiration.blogspot.se/2012/04/varlden-pa-en-kudde-ii.html

  Vi är mycket bättre i våra virusar men den vill inte släppa helt så vi får hostattacker och blir lätt svettiga av ansträngning.

  Jag är andlig på det viset att jag tror på det övernaturliga och att det finns nåt och även ett liv efter döden men jag tror inte på nån gud. Jag har själv bott på ställen där jag kännt närvaro och min pappa hade den förmågan också. Vad märkligt att du har en sån återkommande dröm och vad konstigt detta med att huset finns och att du bott där. Det kan ju vara nån som bott i huset förr som tar kontakt genom drömmen (flummigt) 😉 men man vet aldrig för det kan betyda nåt. Min son stötte på siffran 38 vart han än befann sig. När han kollade på klockan så var den alltid på nåt med 38 och på hans arbete så har masalen nr 38. Vårt bilnummer slutar på 38 och han har hittat en sak på marken där det stod 38 och så har det hållit på några år. Sen dog hans far när han precis fyllt 38 år så det är lite kusligt. Du kanske skall släktforska lite för att se om det dyker upp nåt som stämmer med din dröm. Drömmen kanske vill säga dig nåt eller kontakta ett medium.

  Ha en skön dag
  kramar


  • Tack för tipset om tyget, ska kolla med Åhléns! 🙂
   Trevligt att Ni mår bättre, hoppas verkligen Ni slipper den långvariga. För oss kändes det lättare och sen kom det värre tillbaka flera gånger.

   Jag har också känt närvaro, men också om saker ska hända så jag får nån slags varningar. Känner på mej graviditeter i min närvaro och andra saker. Men närvaro är starkast. När jag träffade min mormorsmor för sista gången så visste jag att det var sista gången. Bara kände det på mej, jag var 15 år då. Det var många dödsbud det året. Jag ska nog till ett medium, en vän till mej har pratat om det att vi borde gå dit.

   Det var kusligt med nummer 38. Apropå nummer så har siffran 8 följt mej mycket i livet, vet inte varför. J

   Jag har släktforskat, men det finns ingen anknytning till min dröm vad jag vet…?

   Kram!


 2. Kan det vara så att din farfar någon gång under sin livstid arbetat på den där herrgården? Att han vill visa dig i drömmen hur bra han trivdes där på gården?

  Min äldste son är född den 24 maj, samma dag som min döde farbror hade födelsedag.
  Min dotter är född den 22 februari samma år som min farmor dog och som hade samma födelsedag. Farmor dog i januari. Litet märkliga sammanträffanden får man ju säga.

  Ha det nu så gott du kan!
  kram från mig


  • Nej min farfar har inte arbetat på herrgården, min farfar bodde runt 115 mil ifrån just denna herrgård. Jag vet inte riktigt hur det kommer sej att jag drömmer detta och vad drömmen vill mej.

   Tre scenarion till jag drömt om hela livet återkommer också, den ena känns inte alls så kul men har stämt in en del. Jag har blivit spådd också och de flesta sakerna har stämt in utom en sak hittills, men jag lever ju än…

   Vilka märkliga sammanträffanden för Din familj, det kanske betyder något…

   Kram på Dej!


 3. Jag är övertygad om att det finns något som alla inte ser. Har själv en stark känsla, där jag kan känna av situationer och känslor. Både på gott och på ont. Det du ska göra är att lita på det du vet och känner.

  Ha en fin kväll !Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: