h1

#Crop100

maj 28, 2013

CROP100-dark Logo: Joakim Nyström

#Crop100 är en verklig utmaning som de flesta förmodligen skulle ha nytta av att göra en gång per år. Den innebär att man gör sej av med 100 saker på ett år, för att lindra den överkonsumtion vi har, tänka på miljön och för att göra sej av med saker som kanske bara ligger och samlar damm. Saker som kanske kan glädja någon annan. En rejäl rensning i röran alltså. Grundarna av idén #Crop100 heter Fredrik Wass och Michael Kazarnowicz.

Jag påbörjade min #Crop100 idag så innan den 28 Maj 2014 hoppas jag att jag gjort av med 100 saker. Jag ska försöka göra en lista på alla saker vi inte behöver och bocka av det som säljs, slängs eller doneras bort. Eller egentligen…Jag, eller vi, har redan kört något liknande det senaste två åren.

Vi har sålt massor, skänkt och kastat en del för att vi helt enkelt är trångbodda, i totalt 7 rum på två personer…fatta! Trångbodda! Okej, jag räknar faktiskt in gäststugan i boytan av rum, men det som där var tänkt som ett gästrum har nu kluttrats in av en massa prylar vi inte använder och ser halvt som halvt ut som ett sovrum och halvt som halvt som ett förråd. Och kanske, kaaanske vi snart kan måla om i gäststugan som det var tänkt och inte fylla upp utrymmet med prylar istället som tyvärr blev resultatet.

Dessutom när vi flyttade ihop (direkt in i huset) så kom jag från en fyrarummare med förråd och ett halvt vindsutrymme och min man från en tvåa med förråd och vi är båda hamstrar som samlar på oss vääääldigt mycket prylar. För att nu kunna ens hitta i huset, förråden och på vinden försöker vi sälja av saker, och har så gjort i över två år! Ändå känns det bara som om vi bara skrapat på ytan!

Just idag har jag slängt ut ett par annonser, på nya och nästan nya kläder och skor som inte passar, som är för fina för att slängas, som inte kommer användas och som istället kan inbringa en liten slant. Och jag har massor mer saker i tankarna. Så snart dom är sålda kan jag blogga om saken.

Är Du med i utmaningen?? När Du sätter ut saker till försäljning eller bortskänkes kan Du göra en hashtag och skriva Crop100 (alltså #Crop100) på alla medier på Internet, t.ex. Twitter, Bloggar, Facebook, Instagram o.s.v. På så vis kanske Du inspirerar fler att anta utmaningen att dels avkluttera Ditt liv (rensa i röran hemma) och dels kan ge någon annan saker att glädjas av istället för att de samlar damm och inte används.

Vill Du läsa lite mera om #Crop100 så kan Du läsa [här] och [här]

6 kommentarer

 1. 40 plagg lämnade huset idag hmmm nu gäller det bara att hitta 60 saker till då


  • Bra jobbat, Anna! Det är ganska ”lätt” att hitta 100 saker om man bara vågar göra sej av med grejer tror jag… Men Du leder över mej just nu 😉 Kram!


 2. Jag har redan rensat ut 100 saker då mitt hus ska säljas! Känns så skönt att göra sig av med massa onödiga prylar och att skänka till nån annan! 🙂 bra initiativ!


  • Åh vad skönt! Ja jag är jätteinspirerad när det blir en sån här utmaning 🙂 Även om vi nu gjort nåt liknande i över två år redan, för att vi helt enkelt måste…

   Är det huset i Sverige eller i Thailand Du ska sälja? Var ska Du då bo? 😉

   Kram!


 3. Det låter toppen med detta och jag får googla på detta som jag inte hört tala om. Fast jag är ju en hejare på att göra mig av med saker och köper mycket på second hand. Just nu rensar vi källaren och har nog gjort oss av med 100 saker redan. Jag gillar inte att ha för mycket runt mig.

  Bra gjort att ni skall rensa. Konsumtionen är alldeles för hög. Jag hämtar hem bilden själv. Tack för ditt fina initiativ

  Ha en skön dag
  kramar


  • Ja, hoppas Du vill vara med i utmaningen. Ibland behöver man fundera en extra stund men när man väl kommer på hur mycket onödigt man har så poppar det upp ännu mer i tankarna. Ljuslyktor råkar vara ett sådant fenomen som man har till tuuuuusen!

   Kramar!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: