h1

Skrämmande Smärta

augusti 24, 2013

0

Ibland kommer mina smärtattacker av Trigeminusneuralgi så fruktansvärt plötsligt och oförutsett att man hinner bli riktigt rädd, liksom ”VAD HÄNDER?”. Från 0 till 100 på en hundradels sekund. Så jag bara vill skrika rakt ut. Tårarna sprutar och smärtan vrider om i huvudet så att man tror man ska dö. Även fast jag vet att jag har detta tillstånd, så vänjer man sej aldrig.

Att ha ont hela tiden är jag van vid, men inte vid de plötsliga värsta huggen som kan dyka upp i tid och otid. Jag försöker själv gradera dem från 1 till 10. Och när de är 1-5 funkar jag relativt okej i vardagen, då orkar jag prata och le, att äta och dricka. Men kommer jag upp i 6-8 är det inte säkert att jag ens kan äta eller dricka, än mindre prata eller bara vara social. 8-10 så är smärtorna så förlamande svåra att jag varken känner mej ”vid medvetande” eller ”funktionell” som människa. Det är som om någon trycker igång strömmen på en elektrisk avrättning helt enkelt.

Idag ligger mina smärtor mycket högt, från 6-10. Och det är emellan smärtattackerna jag skriver detta, när de känns lugna innan de plötsligt återkommer med full styrka. Som om någon vrider ner och vrider på elström genom huvudet. När de nådde 10 ikväll så grät jag.

Samtidigt har det idag (sedan jag vaknade) känts som en högersidig svår migrän, nackstelhet som smärtar vid minsta huvudrörelse. Illamående och yrsel på köpet. Ändå har jag givit mej tusan på att försöka fungera normalt, varit på stan en snabb sväng med Pelle, kört bil och lagat mat tillsammans. Men nu ikväll är det många piller som gäller, så kanske, kanske jag får lite sömn inatt. Det har varit på tok för lite sömn på flera veckor nu.

4 kommentarer

  1. Tackar,ja det var en skön kväll på balkongen..Huvaligen så jävulusiskt det måste vara för dig,när smärtan sätter i,,hoppas verkligen att du får stunder gärna långa där smärtan inte tar i så mycket eller inget..Haé Kram.


  2. Kväller,,Ja alla säger att vi liknar varandra,själv ser jag inte det..Haé Kram.


  3. Du milde – en människa ska inte behöva leva med den smärtan. Finns det ingen som helst hjälp till smärtlindring? Kramar om dig! ❤


  4. Sån smärta kan man aldrig vänja sig vid. Tråkigt att det inte finns nån lindring när du har det som värst. Tråkigt att du drabbats av detta som jag själv inte hade nån aning om att det fanns innan jag lärde känna dig. Jag hade migrän i flera år på 90-talet så jag kan leva mig in lite i alla fall. Jag fick åka in akut många gånger. Känner verkligen med dig och det gör ont att tänka på att du har det så svårt. Hoppas att det dyker upp nåt framöver som kan lindra så du slipper dom värsta smärtorna.

    Sköt om dig

    Varm stor kramKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: