h1

Hallonkaka med Kokosströssel

december 11, 2015

Hallonkaka

En saftig kaka med syrliga hallon och härligt kokosströssel.

Ca 10 bitar

Kaka

100 g smör
3 ägg

2 dl strösocker

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver



Topping

50 g smör, rumsvarmt

3 msk strösocker

1 tsk vaniljsocker

1 ägg

3 dl kokos

3 msk vetemjöl
½ tsk bakpulver

Fyllning
3 dl hallon, frysta

Gör så här
1. Kaka: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt det svalna något.
2. Vispa ägg och socker pösigt. 
Rör ner smöret.
3. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Sikta ner mjölblandningen 
i smeten. Vänd ihop allt.
4. Topping: Vispa smör, socker 
och vaniljsocker krämigt. 
Vispa i ägget.
5. Blanda kokos, mjöl och bakpulver. Rör ihop det med smör–smeten till en smulig blandning.
6. Häll kaksmeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Fördela hallonen över smeten. Toppa med kokosströsslet.
7. Grädda kakan i den nedre delen av ugnen i 45–50 min. Täck den eventuellt med aluminiumfolie i slutet av gräddningen. Känn med en sticka om kakan är klar. Låt den svalna.

Foto och recept kommer från Tidningen Hembakat.

2 kommentarer

  1. Den såg jättegod ut.

    Tusen tack för för den fina Ängeln som jag vann i utlottningen. Gillar även texten 😉 Den skall få en fin plats. Jag har inte orkat vara ute på bloggen på grund av maginfluensa

    Ha en skön helg
    kramar


    • Ja visst ser den god ut, jag tror vi ska testa och baka den kanske 🙂

      Vad roligt att Du gillar ängeln! Tyckte det var en så fin text också.

      Hoppas Du mår bättre! Verkar vara nåt som går här också!
      Kramar!



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: