h1

After Eight-tryffel

december 12, 2015

aftereighttryffel

aftereighttryffel1

LYXIG CHOKLADTRYFFEL med mintsmak! Små men naggande goda och väldigt enkla att göra. De har en len, mjuk härlig chokladsmak som är en av höjdpunkterna på godisbordet. De fullkomligt smälter i munnen. Förvara tryfflarna i en burk med lock i kylen.

Ljuvligt godis som passar lika bra att servera till kaffet eller slå in dem i cellofanpapper och ge bort i present.

After Eight-tryffel

10–15 st

1 ½ dl vispgrädde
10 After Eight-plattor

200 g mörk choklad
2 tsk smör

Garnering
florsocker

GÖR SÅ HÄR
1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

3. Häll grädden över chokladen och After Eight-bitarna.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.

5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

1. Koka upp vispgrädden i en kastrull. Stäng av värmen direkt när den börjar bubbla.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

2. Skär After Eight-plattorna i bitar. Bryt chokladen i bitar och lägg allt i en skål. Tillsätt smöret.

 

3. Häll grädden över chokladen.

3. Häll grädden över chokladen.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.

4. Blanda ihop allt till en chokladkräm. Ställ den i kylen för att stelna.

 

5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

5. Forma runda bollar av chokladsmeten (ta gärna hjälp av två teskedar) och rulla dem i florsocker. Förvara dem i kylen i en burk med lock.

aftereighttryffel1

 

 

 

Recept och foton kommer från Tidningen Hembakat.

Annonser

One comment

  1. Också ett bra recept för en tryffelälskare. Jag sparar ner

    kram



Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: