h1

Bangkok!

februari 15, 2010

Sitter nu pa ett internetcafe pa Silom Road och skriver vara sista rader innan vi aker hemat pa onsdagmorgon 00.30 🙂 (Natten till onsdag alltsa).

Vi kom till Bandara Suites igarmorse och har sedan dess utforskat Bangkok, det blir att bara skrapa pa ytan anda eftersom den har miljonstaden har massor att se, gora och upptacka. Vi var pa det stora varuhuset MBK i timmar, shoppade och at gott. Sedan utforskade vi Nattmarknaden till kvallen och tog nagra Singha OL som blev fler och aven en Vodka Redbull. En helkvall som avslutades pa Burger King, middag mitt i natten ca 01.00! Vi hade glomt bort att ata…

Imorse tog vi en promenad i Lumpini Park, mitt i Bangkok ligger en jattestor fin park, ungefar som Central Park som finns i New York. Fotograferade och sprang nastan pa en Varan, den var ca 1m meter med svans och allt. Vad radd jag blev! Skulle ata en macka dar och vi bada fick kasta bort den for den var defintivt inte god, tank Er en kanelbulle med ost och torr tonfisk i…Usch!

Vara planer var idag att aka till Grand Palace och dess underbart vackra tempel, jag (Maya) har varit dar forut med Robin men ville dit igen och visa Pelle detta. Vi tog en Bat-taxi dit eftersom det gar fortare. Det ar totalt kaos i hela Bangkok, bilkoer utan dess like och man kommer knappt fram. Nar vi kom dit lunchade vi pa en pir vid vattnet, Chao Praya River. Tyvarr visade det sej att Grand Palace var stangt for turister och bara oppet for thailandska medborgare just idag, eftersom det ar helgdag och Chinese New Year! Att aka taxi tillbaka till hotellet nagra kilometer tog 45 minuter, en resa som egentligen bara tar nagra minuter och vi stod mest stilla i kaosartade bilkoer overallt.

Ikvall hade vi tankt ta var efterlangtade Princess Dinner Cruise men vi avstar detta p.g.a. detta trafikkaos som rader i staden. Aven gatorna ar fulla med folk overallt. Kineser, turister och thailandare i en enda stor mix, tror stadens 10 miljoner invanare okar nagra miljoner over dessa helgdagar, Chinese New Year firas 13-15 Feb! Istallet for middagskryssningen ska vi nu ivag och ata lite tidigare, sedan shoppa lite pa nattmarknaden.

Imorgon checkar vi ut vid lunchtid och sedan drar vi ivag tidigare till flygplatsen Suvarnabhumi, bara resan kan ta timmar dit sa vi ar ute i god tid imorgon. Sedan bar det ivag till Suomi Finland och vidare till Arlanda i Svea Rike! Vi hors snart igen…

8 kommentarer

  1. Nog har ni fått uppleva mycket. Har följt eran semester nästan varje dag. Här hemma har det blivit varmare, kring noll och solen skiner på dagarna. Get är så vackert med all snö. Ni har varit borta den värsta tiden.
    Trevlig hemresa och välkommen hem.


    • Tack tack 🙂 Ja vi har haft mera äventyr än solbränna, men det är ju som sagt inte allt 😉 Det har varit jätteroligt och jättemysigt. Vill tillbaka NU!


  2. Hoppas resan hem går bra, nu är det snart tillbaka i verkligheten igen, men ni kan nog njuta länge av era fina semesterminnen! Välkomna hem till Piteå!
    Kram*


    • Tackar tackar 🙂 Ja det blir nog ännu en till fotobok av alla semesterminnen kan jag tänka mej 🙂 Först Budapest, sedan Thailand… *Kram*


  3. Ni är så välkomna hem så, det ska bli roligt att se era bilder!


    • Tackar 🙂 Ja det blev runt 2000 bilder från Thailand. Ska först försöka få upp bilderna från Budapest. Hann inte med det mellan resorna, de nio dagar vi var hemma ägnades åt tvätt, ompackning, förberedelser för Thailandresan och sånt. Men den som väntar på något gott… 😉


  4. Undrar om ni har kommit er hem till kylan än?


    • Javisst =) Men man hade hellre stannat kvar i värmen…



Lämna en kommentar