h1

Julklappstips 29

december 10, 2012

Julklappstips till någon som ”har allt och lite till”, till någon som Du inte vet vad dom har hemma/vad dom får/fått eller när Du helt enkelt drabbats av idétorka. (För fler julklappstips skriver Du ”julklappstips” i sökrutan nere till höger). 

Dödskalleflaska 279kr från CoolStuff.se

Töm en skalle ikväll!

Att dricka sprit ur dödskallar har en lång och fin tradition. Både hinduerna och buddhisterna tog sig förr om åren en slurk ur vad de kallade Kapala (nån snubbes huvud fullt med sprit) och detta spred sig bland euro-asiens nomader några hundra år före Kristus. Kejsar Krum av Bulgarien smidde en praktisk kopp av sin fiende Nicephorus nästan tusen år senare. Kineser har genom åren druckit ur en mängd olika skallar, kelterna bangade heller sällan för en snabb dödskallestänkare, för att inte tala om Uzbekerna som tillverkade en jättefin mugg av sin gamle härskare Muhammad Shaybani när han trillade av pinn.

Men det struntar väl du i? Du tycker bara att det är allmänt tufft att dricka ur en spritflaska* som ser ut som en dödskalle. Och det gör du naturligtvis helt rätt i.

*Självklart finns det även möjligheter till alkoholfria alternativ. Röd saft gör sig väldigt bra i en glasflaska formad som en döskalle. Det livar upp vilket barnkalas som helst.

Fakta om Dödskalleflaska:
Glasflaska tillverkad i gjutet glas
Perfekt som spritflaska för hemmakryddaren
Formad som en dödskalle med ”synlig hjärna”
Äkta kork medföljer
Levereras utan innehåll
Rymmer ca 80 cl
Storlek: 18 x 12 cm
Vikt: 870 gram

(Förtida tidsinställt blogginlägg)

5 kommentarer

 1. Tack snälla du för din namnsdagshälsning. Jag hade inte en aning om att jag har namnsdag i dag 😉 Då får jag fira lite extra ;). Vilken häftig flaska en sån skulle man ha till att servera whiskey i. Kul att få reda på lite bakgrundsfakta också.

  Ha en skön början på veckan
  kramar


  • Men så kul då att bli överraskad med en namnsdagshälsning när man minst anat det då 🙂 Fira lite extra!

   Ja den flaskan ser rolig ut, jag älskar glas och den skulle sitta fint hemma, även om vi inte dricker så mycket whiskey, eller alkohol. Men rolig att servera allt möjligt i. Den skulle passa i Er Likörhörna 😉

   Kram!


 2. Hej Maya,,Tackar det var en magisk eftermiddag den dagen jag tog bilden…Den pavan var läcker,,den kanske gör att man tänker på att det kommer en morgondag oxå med huvudvärk,om man inte tar det lugnt..Haé Kram.


  • Hej Hebbe!

   Det såg verkligen ut som en magisk eftermiddag på bilden Din, bra fångat och verkligen tjusigt inramat.

   Visst var pavan läcker! Haha, ja kanske den skulle associera till morgondagen för dem som får skallebang 😉 Men jag får sällan skallebang dagen efter, och numera är det inte mycket till dagen före heller då jag inte dricker så mycket heller. Men helt klart en bra tanke med en döskalleflaska! Ha det gott! Kram!


 3. Ja den skulle verkligen passa. Vi dricker väldigt sällan själva men vi känner ett par som gillar whiskey och ett som gillar likör ;))Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: