h1

TGIS!

juli 4, 2014

Thank God It’s Semester!

Klockan 3 inatt fick vi veta hur det känns att vakna till en brandvarnare som tjuter i högan sky i sovrummet! Ingen brand eller rök funnen, men brandvarnaren slets ner illa kvickt och sen var det svårt att somna om. Gissar på att detta kommer bli en trött dag för oss båda som slutar med ZzzZZZzZzzz efter Bollibompa i soffan 😉

Men det är tur att Pelle jobbar sin sista dag innan fyra veckors semester. Imorgon blir vi ”kidnappade” ut på middag, vart vet vi inte. Det är Pelles föräldrar som bjuder ut oss då Pelle fyller år på Söndag, men stället vi ska på har inte öppet på söndagar så det blir dagen innan.

Igårkväll fick jag veta att min Mormor åkt in med ambulans på sjukhus i söndags då hon plötsligt blivit jättedålig, hon blev inlagd och undersökt. Man fann 10 sår i magen på henne så nu har hon Blödande Magsår, stackarn. Hon fick komma hem i onsdags och har fått mediciner för magen så nu mår hon bättre. Jag vet ju hur det känns och hur dålig man blir. Morfar har opererat sin vänstra handled (tidigare opererat högra) för Karpaltunnelsyndrom, precis som min mamma har gjort i båda händerna. Lite kan man undra om sånt är ärftligt. Ja magsår sägs ju kunna vara det, men karpaltunnelsyndrom också?

Min mage mår så mycket bättre sedan jag gick över till laktosfri kost, att det skulle bli sån skillnad trodde jag aldrig. Och att jag gått såpass länge med magont, illamående och kräkningar innan jag förstod att det kommit tillbaka. Jag slutade med laktos för fem månader sedan. Men jag äter fortfarande magsårsmedicin dagligen sedan 1994 och lär nog få leva med dem hela livet ut eftersom mina sår bara kommer och går, först drabbades bara magen, men sedan magmunnen och nu är min matstrupe drabbad. Tidvis får jag en starkare medicin när besvären blir för svåra, den medicinen är en oral lösning som smakar Kola, den ger jättebra direkt effekt och den är god. Jag kommer inte ihåg vad den heter, flaskan är vit och har ljusblå etikett.

 

Nu har WordPress gjort om bloggportalen helt för oss admins, så jag hoppas jag kan förstå hur man får inläggen rätt och att bilder hamnar där jag vill ha dem. Annars får Ni ha lite överinseende till dess att jag lärt mej det nya upplägget. Kanske därför det krånglat senaste veckan, för att de höll på att göra om? Beep, beep, boop!

 

2 kommentarer

 1. Vilket obehagligt uppvaknande men så tur att det inte brann. Skönt att ni har semester nu och värmen kommer så långsamt in i landet. Vad spännande som väntar i morgon och grattis i förväg till din man.

  Vad tråkigt att din mormor råkat ut för detta och så många sår. Jag har själv haft början till magsår och bara det var jobbigt trots att jag var ung. Skönt att hon är bättre nu. Nu har jag googlat på karpaltunnelsyndrom och det verkar jobbigt. Drabbas många av det i en släkt så kan det nog vara ärftligt.

  Vad bra att du blivit bättre av laktosfri kost och numera finns det ju så mycket att välja på. Jag använder själv både grädde, mjölk och lite annat som är laktosfritt men sen gallstenarna opererades bort så funkar magen bättre. Tråkigt att du också har magsår och måste ständigt äta medicin men så bra att den smakar bra och hjälper. Ja du alla har vi nåt mer eller mindre

  Ha en underbar semester ni båda

  stor kram


  • Ja verkligen obehagligt, innan man ”vaknade till i huvudet” vad som levde om så extremt högt. Men nu vet man att man kommer vakna om det brinner.

   Bilder från kidnappningen igår kommer, hoppas jag. Har bara fullt upp hela tiden.

   Ja mormor och morfar har varit så himla pigga så länge så det blir mycket på en gång nu verkar det som. Magsår är verkligen smärtsamt, jobbigt att kräkas blod minns jag. Att ständigt må illa. Men smärtorna är värst. Det är skönt att dom är på bättringsvägen, jag hade tänkt åka dit och hälsa på men det kom annat i vägen. Hoppas snart kunna besöka dem. Jag gissar på att Karpaltunnelsyndrom kan ha viss ärftlighet när nu både mamma och morfar opererat båda händer.

   Laktosfri kost är mycket bättre för min mage också, jag tappade en del kilon helt automatiskt också, det tackar jag för.

   Hoppas Ni också har en fin sommar! Här är det kanonväder nu!

   Stor kram tillbaka till Er!Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: